Nieuws

Het groene schoolplein – toegankelijkheid in zomervakantie

In de meivakantie is er een prachtig speelgebied gecreëerd voor de peuters en kleuters. Er is veel te ontdekken en de kinderen zijn heel blij met de nieuwe speelplaats. Wij ook!

In de zomervakantie wordt een start gemaakt met de verbouwing van het grote plein. Het gaat een stuk groener worden! De verwachting is dat dit de gehele zomervakantie in beslag zal nemen. Hierdoor zal de BSO waarschijnlijk minder toegankelijk zijn voor het halen en brengen. Met de BSO kinderen kunnen we spelen op de peuter- en kleuterspeelplaats en natuurlijk wijken we ook uit naar speeltuinen e.d.

Via de BSO ontvangen ouders een mail met aanvullende informatie over hoe ze hun kind(eren) het beste kunnen halen en brengen tijdens de zomervakantie.

Image Image

Stichting Lotje

Stichting Lotje ondersteunt kleinschalige initiatieven en projecten voor hulp aan kinderen, tot en met 18 jaar in Den Haag, die zich in een noodsituatie bevinden. 

Door corona is de vraag om deze hulp alleen nog maar toegenomen. Stichting Lotje wil kinderen in schrijnende situaties helpen en opvrolijken. Daarvoor staat ze in contact met professionals, zoals gezinscoaches/ jeugdwerkers, die dagelijks met gezinnen werken.

Daarnaast heeft Stichting Lotje 20 Kasten van Lotje verspreid op verschillende locaties in Den Haag, gevuld met goede tweedehands kinderkleding, vaak ook met speelgoed, boeken en schoenen.

Sinds maandag 7 juni staat in het wijkcentrum Lindenkwadrant ook ‘een Kast van Lotje’. Een mooie aanwinst voor het Kind Centrum!
Ouders/ verzorgers die extra hulp kunnen gebruiken op dit gebied, kunnen terecht bij Ubeeth Sorgucu en Gunul Ozcan. Beheerders van het wijkcentrum Lindenkwadrant. Zij hebben de sleutel van de kast. Openingstijden van het wijkcentrum zijn van maandag t/m donderdag tussen 08.030-16.30 uur. Ubeeth is bereikbaar op het nummer 06-81 68 87 59.

Meer informatie over dit project:
https://www.stichtinglotje.nl/de-kast-van-lotje/
Image Image

Blije kinderen tijdens de plantjesmarkt

Een tuinvrijwilliger van ‘Voor Welzijn’ organiseerde op 19 mei een plantjesmarkt op het plein van het Kind Centrum Lindenkwadrant voor alle kinderen van de Heesterbuurt. Alle kinderen waren blij met de plantjes en zaden die ze gratis mee mochten nemen.

Het was een mooie samenwerking van het Kind Centrum Lindenkwadrant en het bestuur van de Groei & Bloei vereniging van Den Haag.

Het was een groot succes!
Misschien het begin van een nieuwe traditie in de Heesterbuurt?

Image

Vriendjesdag bij peuterleerplek de Kleine Linde (JongLeren)

Kinderen van 2-3 jaar die op de peuterleerplek zitten kunnen hun vriendje/ vriendinnetje meenemen om een keer mee te spelen. Aanmeldflyers kunt u ophalen bij peuterleerplek de Kleine Linde.
Image